mikereem 2010.11.13. 07:56

Blog Kickoff

Azért született ez a blog, hogy segítse a felkészülést a Sun Certified Java Programmer vizsgára, mely a Sun egyik legáltalánosabban elfogadott Java vizsgája.

Terveim szerint a postokat saját tanulási fázisaimban fogom írni. Jómagam a felkészüléshez Kathy Sierra és Bert Bates Sun Certified Programmer for Java 6 (Exam 310-065) könyvét használom. A könyv beszerzését egyébként erősen ajánlom, mégha angol nyelvű is, mert a kb. 800 oldalban minden szükséges tudnivalóra felkészít, ráadásul a szerzői részt vettek a vizsga megalkotásában. A könyv mérete elrettentő lehet, de szerencsére emészthető, sok helyen humoros példákkal.

A postok írásánál a könyv struktúrája szerint fogok haladni az anyagon összefoglaló jelleggel, a részemről fontosnak ítélt területeket kiemelve. Nem célja a blognak, hogy magyar fordítást adjon a könyvnek, pusztán segít számomra is, hogy egy fejezet elolvasása után az összefoglalással jobban rögzüljenek bennem a tanultak, illetve később átolvasva a bejegyzéseket könnyen átismételhető legyen tetszőleges témakör. Remélem az olvasókat is segíteni fogja ez utóbbiban, sőt talán a vizsga letételéhez is elegendő lesz - meglátjuk.

Szeretném ha az olvasók kommentjeikkel tudatnák, ha egy-egy bejegyzés hasznos volt számukra, az ilyen visszajelzések motiválnak és elősegítik, hogy a blog életben is maradjon. Aki hibát talál, vagy plusz kiegészítést, az is mindenképpen szóljon hozzá, hiszen mindannyiunk javára válik, ha a bejegyzés melletti kommentekből részletesebben is tájékozódhatunk az adott témáról.

Ha a könyv végére érek, akkor példavizsgák, kérdéssorok, hasznos oldalak gyűjtésével, esetleg a Sun további Java vizsgáira való felkészítéssel fogom segíteni a vizsgázni vágyókat.

Készüljetek, hamarosan jön az első, igazi bejegyzés!

A bejegyzés trackback címe:

https://scjp.blog.hu/api/trackback/id/tr492445725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása